Trwa ładowanie...
d4i2hxq
oprac. Katarzyna Gileta

Włoskie paluszki grissini. Chrupiąca przekąska w banalnie prostym przepisie

Przepis

Grissini to typowa włoska przekąska, którą bez trudu znajdziemy w sklepie. Doskonale komponują się z szynką parmeńską, serami i oliwkami. Nie wszyscy jednak wiedzą, że paluszki grissini bez trudu można przygotować w domu. Paluszki są pyszne, chrupiące i robi się je bardzo szybko. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.

d4i2hxq
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Radość kipiąca uśmiechem
Źródło: Radość kipiąca uśmiechem
Składniki
Przepis
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
  • Przełożyć na oprószoną mąką stolnicę i zagniatać około 7 minut, aż ciasto będzie sprężyste i przestanie się kleić do rąk. Ciasto przełożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić w temperaturze pokojowej na około 2- 3 godziny do pierwszego wyrastania.
  • Ciasto jest gotowe gdy co najmniej podwoi swoją objętość.
  • Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę, lekko zagnieść i podzielić na około 20 porcji. Z każdej porcji formować wałeczek o długości około 30 cm.
  • Ułożyć na blaszce do pieczenia, i piec przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 200C. Po upieczeniu odłożyć na kratkę, aby ostygły i odparowały.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Włoskie paluszki grissini. Chrupiąca przekąska w banalnie prostym przepisie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d4i2hxq

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4i2hxq
d4i2hxq
d4i2hxq
d4i2hxq
Więcej tematów
d4i2hxq