- Czas przygotowania: 90-120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Marynowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 500 g wieprzowiny
- 200 g mrożonego lub świeżego szpinaku
- 1 owoc mango
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- parę listków bazylii
Przepis
Oleje mieszamy z sosem sojowym i ostrygowym. Mięso kroimy w cienkie paski i dodajemy do marynaty. Marynujemy minimum ok. 1 godziny w lodówce.
Przepis
Szpinak rozmrażamy, mango obieramy i kroimy w romby. Mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej.
Przepis
Rozgrzewamy wok lub głęboką patelnię i podsmażamy kawałki mięsa. Dodajemy mango, szpinak i mieszamy. Doprawiamy sosem słodko-kwaśnym.
Przepis
Posypujemy listkami bazylii i podajemy z ryżem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl