Składniki
- mąka 25 dag
- masło 12 dag
- cukier puder 5 dag
- 2 małe żółtka
- cukier wanilinowy 1 szt.
- szczypta soli
- Nadzienie:
- śmietana 36% 500 ml.
- śmietan-fix 2 szt.
- cukier wanilinowy 16g
- owoce świeże lub z puszki: kiwi pomarańcza banan brzoskwinia ananas wiśnie
- czekolada deserowa
Przepis
Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość ok. 1cm. i szklanką wycinać kółka, którymi wypełniamy wysmarowane tłuszczem foremki. Piec na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Po upieczeniu lekko przestudzić i wyjąć z foremek. Owoce wyjąć z puszki lub obrać ze skórki, podzielić na cząstki. Ubić śmietanę z cukrem i fixem, napełnić nią zimne babeczki i udekorować owocami i czekoladą.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl