Węgierska zupa gulaszowa

Obraz

Składniki

  • 700 g mięsa wieprzowego lub wołowego pokrojonego w kostkę
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 3 czerwone papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 duża marchew
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 2 małe cebule
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
  • 1/2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przepis

W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy smalec. Podsmażamy na nim pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie mięso. Wsypujemy ostrą i słodką paprykę w proszku, pomidory z puszki i jeszcze chwilę smażymy. Dolewamy bulion, dodajemy pokrojoną drobno paprykę i marchew. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jeszcze pół godziny.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja