"W pięciu smakach". Monika Brodka od kuchni

Monika Brodka to nie tylko utalentowana i rozpoznawalna wokalistka. Nie każdy wie, że muzyka nie jest jej jedyną pasją. Piosenkarka interesuje się gotowaniem, czym dzieli się z fanami w mediach społecznościowych. Sprawdzamy, co publikuje w internecie i dlaczego warto obserwować jej profil Moniamonci na Instagramie.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
"W pięciu smakach". Monika Brodka od kuchni
(Instagram.com, Fot: moniamonci)
WP

Chociaż o pasji Moniki Brodki do gotowania wiadomo od dawna – wystarczy przypomnieć sobie piosenkę "W pięciu smakach" na płycie "Granda" wydanej w 2010 – wciąż nie wiele osób wie, że od ponad roku wokalistka dzieli się nią z fanami za pośrednictwem mediów społecznościowych. Profil Moniamonci na Instagramie śledzi "zaledwie" 13 tysięcy osób. Dla porównania, oficjalne konto wokalistki Missbrodka ma ponad 135 tysięcy obserwujących. Do tej pory piosenkarka umieściła 115 postów, w których dzieli się z fanami kulinarnymi inspiracjami i relacjami z pasjonujących podróży.

WP

Kulinarne inspiracje

Na profilu Moniamonci – "Co dziś wymąci? Na kulinarnym zakręcie i wiecznym eksperymencie. Monia Mąci, czyli Brodka od kuchni" – znajdziemy wiele ciekawostek. Wokalistka prezentuje tam zarówno potrawy, które przyrządza we własnej kuchni, jak i te, których próbuje w restauracjach. Znajdziemy tam egzotyczne dania inspirowane kuchnią azjatycką np. makaron z czerwonego ryżu z groszkiem cukrowym, orzechami nerkowca, tofu, chili i kolendrą groszek cukrowy z białym miso i zupę khao soi. Wokalistka przygotowuje także inne dania np. pieczone bakłażany, tartę z morelami i chleb sezamowy ze szpinakiem. Obserwujący ją fani mają także okazję towarzyszyć jej w kulinarnych podróżach. W najnowszym poście piosenkarka pokazała jak podczas pobytu we Włoszech uczy się gotować klasyki włoskiej kuchni.

Kulinarne podróże

Monika Brodka dała się poznać jako miłośniczka kuchni azjatyckiej. Nie tylko przygotowuje egzotyczne potrawy w Polsce, ale też relacjonuje podróże "od kuchni". Na Instagramie prezentowała dania, które miała okazję skosztować w Japonii i Tajlandii. Dzieliła się też swoimi wrażeniami z poznanych nowych smaków. Więcej o smakołykach, na które natrafiła w Azji, fani mogli przeczytać w kwartalniku kulturalno-kulinarnym "Usta", w którym piosenkarka jest felietonistką.

WP

Akcje charytatywne

Piosenkarka łączy też swoją pasję z działalnością charytatywną. Pod koniec ubiegłego roku Monika Brodka i Trisno Hamid przygotowali wspólnie kolację degustacyjną w warszawskiej restauracji MOD. Cały dochód z akcji został przekazany na Fundację Serce Dziecka. W ramach kolacji goście mogli spróbować m.in. ramen, risotto z dodatkiem homara, krewetek i pomidorków cherry i palonych bakłażanów z marynowaną cykorią, jabłkiem kolendrą i śliwką umeboshi.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

WP
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP