ycipk-41a6v9
ycipk-41a6v9

Udka kurczaka z grilla. Wypróbuj pomarańczową marynatę

Przepis

Przypieczone z wierzchu i mięciutkie w środku mięso z grilla. Sekretem jest aromatyczna marynatab z dodatkiem soku pomarańczowego, ziół i miodu. Przepis pochodzi z bloga "Królestwo garów". Wypróbujcie koniecznie.

Trwa ładowanie...
ycipk-41a6v9
Zdjęcie Królestwo garów
Podziel się
Składniki
  • 8 udek (podudzi) z kurczka,
  • sok z pomarańczy,
  • skórka otarta z pomarańczy,
  • łyżka posiekanego świeżgo tymianku i rozmarynu,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżka miodu,
  • 2 łyżki oleju
Przepis

Wyjąć kości z podudzi, skórę zostawić. Do miski (która zmieści mięso) wlać sok, dodać skórkę otartą z pomarańczy, zioła, sól (ja dałam łyżeczkę), pieprz i miód, wymieszać. Dodać olej, wymieszać. Włożyć kurczaka i dokładnie natrzeć go marynatą. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Kurczaka wyjąć z marynaty i grillować na tacce, lub na patelni grilowej.

Polecamy też przepis na chłodnik

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-41a6v9
ycipk-41a6v9