Trwa ładowanie...
d2slbiy
01-04-2013 13:05

Torcik serowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2slbiy
Składniki
  • 25 dag twarogu (zmielonego), 2 serki typu Feta lub ser bryndza, 0,5 szklanki śmietany, paczka krakersów (mogą być cebulowe), pół kostki masła, 2 pęczki rzodkiewki, mały ogórek zielony, cebula dymka, 2 cebule czerwone, szczypiorek, koperek, zielona pietruszka, sól, pieprz kolorowy Kamis
Przepis

Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Rozkruszyć krakersy na drobno, dodać masło. Ma powstać masa,którą wyklejamy dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki. Mieszamy twaróg z serem feta, dodajemy śmietanę, gdy jest taka potrzeba. Dodajemy pokrojone w kosteczkę rzodkiewkę, zielony ogórek, cebulkę dymkę. Doprawiamy pieprzem kolorowym Kamis( grubo zmielonym). Wykładamy na masę krakersową i ponownie do lodówki. Przed podaniem udekorować rzodkiewką, ogórkiem ,cebuką czerwoną i dymką pokrojone w kosteczkę. Posypać koperkiem i zieloną pietruszką.

Przepis dodał użytkownik Domka

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2slbiy
d2slbiy
d2slbiy
Więcej tematów
d2slbiy