Torcik serowy
- 25 dag twarogu (zmielonego), 2 serki typu Feta lub ser bryndza, 0,5 szklanki śmietany, paczka krakersów (mogą być cebulowe), pół kostki masła, 2 pęczki rzodkiewki, mały ogórek zielony, cebula dymka, 2 cebule czerwone, szczypiorek, koperek, zielona pietruszka, sól, pieprz kolorowy Kamis
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową. Rozkruszyć krakersy na drobno, dodać masło. Ma powstać masa,którą wyklejamy dno tortownicy. Wstawiamy do lodówki. Mieszamy twaróg z serem feta, dodajemy śmietanę, gdy jest taka potrzeba. Dodajemy pokrojone w kosteczkę rzodkiewkę, zielony ogórek, cebulkę dymkę. Doprawiamy pieprzem kolorowym Kamis( grubo zmielonym). Wykładamy na masę krakersową i ponownie do lodówki. Przed podaniem udekorować rzodkiewką, ogórkiem ,cebuką czerwoną i dymką pokrojone w kosteczkę. Posypać koperkiem i zieloną pietruszką.
Przepis dodał użytkownik Domka
Podziel się opinią
Komentarze