Test ice tea - która jest najsmaczniejsza?

Mrożona herbata to napój po który chętnie sięgamy w upalne dni. Zazwyczaj jednak nie przygotowujemy jej własnoręcznie, a kupujemy gotowe, butelkowane produkty. Piotr Ogiński, kucharz i autor vloga "Kocham gotować", postanowił przetestować smak ice tea.

Mrożona herbata to napój po który chętnie sięgamy w upalne dni. Zazwyczaj jednak nie przygotowujemy jej własnoręcznie, a kupujemy gotowe, butelkowane produkty. Piotr Ogiński, kucharz i autor vloga "Kocham gotować", postanowił przetestować smak ice tea - wybrał nie tylko znane marki, ale również propozycje z dyskontów spożywczych. Czy lider okazał się najsmaczniejszy? A może nie warto przepłacać i lepiej postawić na tańszy produkt?

Wybierając w sklepie ice tea warto sprawdzić jej skład. Powinien znaleźć się w nim ekstrakt z herbaty (czarnej, czerwonej lub zielonej - zależnie od smaku produktu), a także cytryna lub aromat brzoskwini. Jeśli natomiast na etykiecie widoczna jest duża liczba tzw. "E", czyli konserwantów ani barwników, lepiej odłożyć butelkę na półkę i przygotować mrożoną herbatę własnoręcznie.

Źródło artykułu: LifeTube/Jaja w kuchni
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja