Trwa ładowanie...
d2ycrvq
Diana Rusiłowicz

Ten dodatek odmieni smak mielonych. Wyjdą lżejsze i niezwykle soczyste

Przepis

Kotlety mielone z cukinią to przepyszne urozmaicenie klasycznego obiadu. na dodatek ta przygotowane mielone są znacznie mniej kaloryczne niż tradycyjne. Kotlety wychodzą soczyste, mięciutkie i bardzo aromatyczne.
Przepis z bloga "Di bloguje". Moja rodzina je uwielbia - mój mąż również, więc z pewnością posmakują każdemu.

d2ycrvq
3.1
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
  • 400 g mięsa mielonego
  • 400 g cukinii
  • 1 jajko
  • 1/2 suchej bułki namoczonej w mleku
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej (u mnie wędzona)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (solidna)
  • sól, pieprz
Przepis
  • Obraną cukinię (młodą można ze skórką) zetrzeć na dużych oczkach tarki.
  • Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę niezbyt dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka.
  • Wszystkie składniki oprócz cukinii wymieszać i na końcu połączyć z cukinią.
  • Całość doprawić według własnego smaku.
  • Z masy mięsnej należy uformować kotlety, które należy dokładnie obtoczyć w bułce tartej.
  • Smażyć na rozgrzanym oleju - z obu stron na rumiano.
Ten dodatek odmieni smak mielonych. Wyjdą lżejsze i niezwykle soczyste
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

10
6
Share
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
Więcej tematów
d2ycrvq