Tak Magda Gessler uczyła gotować 21 lat temu

Magda Gessler to niekwestionowana królowa kuchni. Jest właścicielką kilku restauracji, prowadzi "Kuchenne rewolucje", ocenia uczestników programu "Master Chef", pisze felietony kulinarne. Restauratorka wzbudza skrajne emocje. Nie można jej odmówi wiedzy, doświadczenia oraz smaku. Jest jednak przy tym bardzo impulsywna – tłucze talerze, rzuca jedzeniem, klnie jak szew. Zobaczcie, jak Magda Gessler uczyła gotować Polaków 21 lat temu. Możecie być nieco zaskoczeni.

Tak Magda Gessler uczyła gotować 21 lat temu
Źródło zdjęć: © YouTube/Instagram
Katarzyna Gileta

Choć może się to wydawać nieprawdopodobne, Magda Gessler nie zawsze krzyczała na ludzi w kuchni i rzucała talerzami. Dokopaliśmy się do archiwalnego programu kulinarnego "Smakosze i rozkosze", emitowanego w telewizji Polsat. Zapraszano do niego sławne osoby, które pod okiem kamer przygotowywały swoje ulubione dania.

Magda Gessler w towarzystwie szefa kuchni przyrządziła napoleonki z sandacza z sosem beszamelowym i kurkami. Restauratorka jest nie do poznania. Spokojna, opanowana, rzeczowa. Bardzo sugestywnie opowiada o jedzeniu. Tłumaczy, jak przygotować idealny beszamel, czym go uszlachetnić i co zrobić, by ryba nie rozpadła się na patelni podczas smażenia. Nie krzyczy, nie przeklina i nie rzuca składnikami. Gdyby nie charakterystyczna burza blond loków, można by było stwierdzić, że to zupełnie inna osoba. Przekonajcie się sami, jak Magda Gessler uczyła gotować 21 lat temu.

Polecamy wideo: Tradycyjna polska kuchnia

Wybrane dla Ciebie

Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Polacy kłócą się o to danie od lat. Teraz możesz zagłosować i pokazać, kto naprawdę gotuje najlepiej
Polacy kłócą się o to danie od lat. Teraz możesz zagłosować i pokazać, kto naprawdę gotuje najlepiej
Taka kawa jest najgorsza. Zawiera dodatki, od których może zakręcić się w głowie
Taka kawa jest najgorsza. Zawiera dodatki, od których może zakręcić się w głowie