Tak Magda Gessler uczyła gotować 21 lat temu
Magda Gessler to niekwestionowana królowa kuchni. Jest właścicielką kilku restauracji, prowadzi "Kuchenne rewolucje", ocenia uczestników programu "Master Chef", pisze felietony kulinarne. Restauratorka wzbudza skrajne emocje. Nie można jej odmówi wiedzy, doświadczenia oraz smaku. Jest jednak przy tym bardzo impulsywna – tłucze talerze, rzuca jedzeniem, klnie jak szew. Zobaczcie, jak Magda Gessler uczyła gotować Polaków 21 lat temu. Możecie być nieco zaskoczeni.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Choć może się to wydawać nieprawdopodobne, Magda Gessler nie zawsze krzyczała na ludzi w kuchni i rzucała talerzami. Dokopaliśmy się do archiwalnego programu kulinarnego "Smakosze i rozkosze", emitowanego w telewizji Polsat. Zapraszano do niego sławne osoby, które pod okiem kamer przygotowywały swoje ulubione dania.
Magda Gessler w towarzystwie szefa kuchni przyrządziła napoleonki z sandacza z sosem beszamelowym i kurkami. Restauratorka jest nie do poznania. Spokojna, opanowana, rzeczowa. Bardzo sugestywnie opowiada o jedzeniu. Tłumaczy, jak przygotować idealny beszamel, czym go uszlachetnić i co zrobić, by ryba nie rozpadła się na patelni podczas smażenia. Nie krzyczy, nie przeklina i nie rzuca składnikami. Gdyby nie charakterystyczna burza blond loków, można by było stwierdzić, że to zupełnie inna osoba. Przekonajcie się sami, jak Magda Gessler uczyła gotować 21 lat temu.
Polecamy wideo: Tradycyjna polska kuchnia
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.