Tajska zupa z curry
Pyszna i rozgrzewająca tajska zupa z makaronem. Zrobiona z czerwonej pasty curry, mleka kokosowego i makaronu do wyboru. To idealna równowaga ostrego, słonego, słodkiego i kwaśnego smaku. Przepis poleca autorka bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone warzywa z przyprawami. Po 10 min. wlej szklankę wody, mleczko kokosowe i gotuj 5 min.
- Z zupy wyjmij listki kaffiru, zblenduj ją i dopraw do smaku.
- Makaron przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotową zupę podawaj z makaronem, posypujemy kolendrą lub natką pietruszki i sezamem.
- Zupę można podać również z pieczywem, u mnie jest to pieczywo wieloziarniste z mielonych ziaren, z dodatkiem ziół, bez mąki i drożdży.
- Zupę można podać z tofu, krewetkami lub kurczakiem.
Zobacz też przepis na klopsiki z sosem pieczarkowym
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze