Szybka zapiekanka z kurczakiem i warzywami
Bardzo smaczna i prosta zapiekanka z kurczakiem i warzywami. Do jej przygotowania możemy wykorzystać zarówno świeże warzywa, jak i mrożone. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 podwójny filet kurczaka
- 1 opakowanie mrożonej brukselki
- 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
- 1 opakowanie mrożonej mini marchewek
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki majonezu
- 10 dag parmezanu
- olej do smażenia
- 2 łyżki przyprawy gyros
- Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Mięso smażę na rozgrzanym oleju.
- Warzywa gotuję w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewam i przekładam do naczynia, pośrodku warzyw układam mięso.
- Majonez mieszam z ketchupem i polewam zapiekankę.
- Wierzch posypuję serem parmezanem.
- Zapiekam w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C do chwili rozpuszczenia się sera.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze