Szaszłyki drobiowe

Obraz

Składniki

  • Składniki na 4 porcje:
    • 1 mały filet z indyka
  • 1 por z zieloną częścią
  • 1 papryka czerwona
  • 6 plastrów boczku
  • 6 plastrów żółtego sera
  • sól,
  • pieprz,
  • vegeta
  • papryka słodka
  • oliwa

Przepis

Filet z indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, rozkrój, rozłóż płasko, lekko rozbij tłuczkiem pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Oprósz solą, pieprzem i papryką słodką. Por oczyść, opłucz i podziel na pojedyncze liście. Włóż do wrzącej osolonej wody, obgotuj 3 ? 4 min. Przelej zimną wodą, osącz na sitku. Paprykę czerwoną rozkrój, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w plasterki. Na płacie mięsa podłuż liście pora, boczek, ser żółty i paprykę. Zwiń mięso w rulon i zwiąż nicią spożywczą. Połóż na rozgrzanej patelni z oliwą, piecz na wolnym ogniu ok.30 ? 40 min w zależności od wielkości fileta. Gotową roladę odwiń z nitki następnie pokrój w plastry, każdy nabij na wykałaczkę.

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości