Szaszłyki drobiowe
- Składniki na 4 porcje:
- 1 mały filet z indyka
- 1 por z zieloną częścią
- 1 papryka czerwona
- 6 plastrów boczku
- 6 plastrów żółtego sera
- sól,
- pieprz,
- vegeta
- papryka słodka
- oliwa
Filet z indyka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, rozkrój, rozłóż płasko, lekko rozbij tłuczkiem pomiędzy dwiema warstwami folii spożywczej. Oprósz solą, pieprzem i papryką słodką. Por oczyść, opłucz i podziel na pojedyncze liście. Włóż do wrzącej osolonej wody, obgotuj 3 ? 4 min. Przelej zimną wodą, osącz na sitku. Paprykę czerwoną rozkrój, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w plasterki. Na płacie mięsa podłuż liście pora, boczek, ser żółty i paprykę. Zwiń mięso w rulon i zwiąż nicią spożywczą. Połóż na rozgrzanej patelni z oliwą, piecz na wolnym ogniu ok.30 ? 40 min w zależności od wielkości fileta. Gotową roladę odwiń z nitki następnie pokrój w plastry, każdy nabij na wykałaczkę.
Przepis dodał użytkownik gaga730727
Podziel się opinią
Komentarze