Sycąca zupa pełna warzyw i mięsa. Przepis czytelniczki
Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami swoim przepisem na pyszną zupę. Zupa jest bardzo sycąca, pełna warzyw, mięsa i aromatycznych przypraw. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Mięso kroimy w kostkę, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy. Cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Przepis
Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy.
Przepis
Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso.
Przepis
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Przepis
Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy.