Sycąca zupa pełna warzyw i mięsa. Przepis czytelniczki
Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami swoim przepisem na pyszną zupę. Zupa jest bardzo sycąca, pełna warzyw, mięsa i aromatycznych przypraw. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Mięso kroimy w kostkę, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy. Cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy.
Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso.
Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.
Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze