Trwa ładowanie...
d226hsw
d226hsw

Sycąca zupa pełna warzyw i mięsa. Przepis czytelniczki

Przepis

Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami swoim przepisem na pyszną zupę. Zupa jest bardzo sycąca, pełna warzyw, mięsa i aromatycznych przypraw. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.

3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Sycąca zupa pełna warzyw i mięsa. Przepis czytelniczki
dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • Cebula
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Cukinia
  • Papryczka chili
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 listki laurowe
  • Olej do smażenia
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ kg pieczarek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki maki pszennej
  • Sól
  • Szczypta chili
  • Pieprz
Przepis

Mięso kroimy w kostkę, solimy i smażymy na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy. Cebule obieramy, drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.

Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy.

Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso.

Pieczarki kroimy w plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą.

Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sycąca zupa pełna warzyw i mięsa. Przepis czytelniczki
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
1
Share
d226hsw
d226hsw
d226hsw
d226hsw
d226hsw