Trwa ładowanie...
dd0rb1s
12-12-2022 13:38

Świąteczne roladki z grzybami i papryką

Przepis

Wciąż nie masz pomysłu na świąteczny obiad? ten przepis będzie twoim asem w rękawie. Mięciutkie w środku i rumiane z wierzchu roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to, czego szukasz. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

dd0rb1s
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg schabu
  • 40 g grzybów suszonych
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 60 g cebuli
  • 1 papryka czerwona
  • 15 g masła
  • sól, pieprz
  • 2 jajka całe
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
Przepis
  • Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
  • Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
  • Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
  • Farszem smaruję każdy kawałek mięsa. 6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
  • Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Świąteczne roladki z grzybami i papryką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dd0rb1s
dd0rb1s
dd0rb1s
dd0rb1s
Więcej tematów
dd0rb1s