Stek grillowany na kamieniu z lawy
- Składniki 1 porcja:
- 200 gram świeżej polędwicy wołowej
- sól świeżo mielona
- czarny pieprz świeżo mielony
Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę, Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy
Posmarować kamień STEAK ROCK odrobiną oliwy następnie włożyć do piekarnika
Po ok 45 minutach, kamień ostrożnie wyciągnąć, położyć na bambusowej desce i posypać gruboziarnistą solą
Na rozgrzany kamień położyć steka
Porady:Podczas grillowania na kamieniu możesz odkrajać mniejsze kawałki i smażyć je dokładnie tak jak lubiszDo przyprawiania mięsa używaj soli i pieprzu świeżo mielonego
Przepis dodał użytkownik STEAK ROCK
Podziel się opinią
Komentarze