Spaghetti z boczkiem i kremowym sosem śmietanowym. Palce lizać!
Makaron z boczkiem i śmietaną jest wyjątkowo smaczny i sycący. Przepis możecie dowolnie zmodyfikować, dodając np. cebulę, zielony groszek czy pieczarki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 500 g spaghetti
- 200 g boczku wędzonego
- 4 jaja
- olej do smażenia
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 50 g tartego parmezanu
- pieprz, sól
- bazylia
- Ugotować makaron al dante w osolonej wodzie. Boczek pokroić w cienkie paski i podsmażyć na oleju.
- Ubić jaja ze śmietaną, doprawić pieprzem i solą.
- Dodać mieszankę jajeczna do odsączonego makaronu, a tuż przed podaniem wymieszać boczek i ser. Posypać bazylią.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze