Śniadaniowe miniplacuszki. Prosty przepis
To nowa śniadaniowa klasyka. Sycą na wiele, wiele godzin i zaspokajają ochotę na słodki smak. I ten fikuśny kształt. Pamiętaj, że nie musisz ich robić w wersji mini i spędzać czasu nad patelnią z wykałaczką (ja przewracałam je właśnie w taki sposób).
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- 2 jajka,
- 20 ml śmietanki 30–36 proc.,
- 30 g mąki migdałowej.
- Wymieszaj składniki w misce, przelej do dozownika i smaż na oleju kokosowym.
- Można, oczywiście, nakładać je łyżką i nie bawić się jak ja. Podaj z owocami, kruszonym kakao lub z frużeliną z owoców jagodowych słodzoną erytrolem albo mascarpone.
Przepis pochodzi z książki "Sztuka KETO" Solvity Kaluginy-Bułki
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze