Smażone tofu z zieloną cebulką i szparagami
- 2 kostki tofu naturalnego Polsoja
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 2 marchewki
- 1 pęczek zielonej cebulki
- 3-4 łyżki oleju
- 1 papryczka chili
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
[list=1]
[]Na patelni rozgrzać olej, a następnie podsmażyć na niej pokrojone w dużą kostkę tofu.
[]Podsmażone na złoty kolor tofu delikatnie przełożyć na talerz, a następnie dusić na tej samej patelni obrane wcześniej szparagi, pocięte w słupki marchewki, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, sos sojowy i pokruszoną papryczkę chili.
[*]Gdy warzywa będą półtwarde, doprawić je solą i pieprzem, a następnie delikatnie wymieszać z tofu. Podawać z brązowym ryżem i posiekaną zieloną cebulką.
[/list]
Przepis dodał użytkownik hawer
Podziel się opinią
Komentarze