Trwa ładowanie...
d33mff6
26-01-2015 17:08

Smażone tofu z zieloną cebulką i szparagami

Przepis
4.0
(4 głosy)
Oceń:
d33mff6
Składniki
  • 2 kostki tofu naturalnego Polsoja
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
Przepis

[list=1]
[]Na patelni rozgrzać olej, a następnie podsmażyć na niej pokrojone w dużą kostkę tofu.
[
]Podsmażone na złoty kolor tofu delikatnie przełożyć na talerz, a następnie dusić na tej samej patelni obrane wcześniej szparagi, pocięte w słupki marchewki, przeciśnięty przez praskę czosnek, imbir, sos sojowy i pokruszoną papryczkę chili.
[*]Gdy warzywa będą półtwarde, doprawić je solą i pieprzem, a następnie delikatnie wymieszać z tofu. Podawać z brązowym ryżem i posiekaną zieloną cebulką.
[/list]

Przepis dodał użytkownik hawer

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33mff6
d33mff6
d33mff6
Więcej tematów
d33mff6