Trwa ładowanie...
ds6dupg
ds6dupg

Smalec z cebulką i wołowiną

Przepis

Domowy smalec przechowujemy i podajemy w kamionkowych lub szklanych naczyniach. Jest doskonały do smarowania pieczywa – pszennego i razowego. Najlepiej smakuje oczywiście w towarzystwie kiszonego ogórka.

3.2
(5 głosów)
Oceń:
ds6dupg
Smalec z cebulką i wołowiną
123
Składniki
  • 1 kg słoniny
  • 400 g ugotowanej wołowiny
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mleka
Przepis

Słoninę kroimy w kostkę i roztapiamy. Mięso siekamy, cebule kroimy w kosteczkę i dodajemy do smalcu, przyprawiamy solą i pieprzem, przestudzamy. Następnie dodajemy mleka, mieszamy.

Przepis dodał użytkownik inis1984

Podziel się opinią

Share
ds6dupg
ds6dupg
ds6dupg
ds6dupg