Słodkie przekąski na chłodne dni
Chyba wszyscy kochamy domowe słodkości. Nie tylko są pyszne, ale też pięknie się prezentują. A na dodatek wiemy doskonale, co się w nich znajduje.
Ciasteczka, muffinki, babeczki, crostini... Słodkie przekąski są tym, co dodaje nam energii w mroźne, zimowe dni. Są one też zdrowszym wyborem niż słodycze kupowane w sklepach. Przygotowywanie ich przynosi naprawdę wiele przyjemności, a efekty potrafią przerosnąć najśmielsze oczekiwania. Podpowiadamy, jakie przekąski warto zrobić o tej porze roku – dla siebie i dla przyjaciół!
Ciasteczka z orzechami włoskim
Chrupiące ciasteczka obtoczone w orzechach włoskich nie tylko doskonale smakują, ale również skutecznie dekoncentrują przeciwników. Sprawdziliśmy, to działa!
Batony czekoladowe z masłem orzechowym
Czekolada, masło orzechowe i słone krakersy połączone w jednym batoniku będą przebojem każdej domowej imprezy. Nie liczcie na to, że coś zostanie na kolejny dzień.
Muffinki z owocami i gorzką czekoladą
Urocze babeczki na dwa kęsy lubią znikać niepostrzeżenie. I znów trzeba wyciągać miskę i włączać piekarnik.
Wegańskie brownie z batatów
Rozkosznie kremowe brownie w roślinnym wydaniu.
Karmelki z orzechami
Dużo chrupania i dużo wartości odżywczych z miodu i orzechów. Ale żeby nie było zbyt zdrowo, konkretna dawka cukru. Zawsze znikają ze stołu w niewyjaśnionych okolicznościach.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl