Schabowe roladki z fetą i szynką
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem. Z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości. Roladki są proste w przygotowaniu, a ich smak skusi każdego. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Posypuję solą oraz pieprzem.
- Ser feta mieszam z jogurtem i smaruję każdy kawałek mięsa, następnie układam po plasterku szynku i po połowie plasterka sera żółtego.
- Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie z bułce tartej.
- Roladki smażę an rozgrzanym oleju z każdej strony.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl