Trwa ładowanie...
d2hdg1x
12-07-2021 13:04

Schab z pieczarkami w sosie musztardowym

Przepis

Prosty i szybki przepis na schab duszony w sosie musztardowym z pieczarkami. Tak przygotowane mięso będzie delikatne i miękkie. Możemy podać je z surówką i młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d2hdg1x
3.3
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki

• 1 kg schabu
• 1 kg pieczarek
• 1 cebula
• olej do smażenia
• 4 łyżki musztardy sarepskiej
• 1 łyżka maki pszennej
• 330 ml śmietany 30 proc.
• sól, pieprz

Przepis
  • Mięso myjemy, osuszamy, kroimy dwu centymetrowe plastry. Lekko rozbijamy popsujemy solą oraz pieprzem i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na drugiej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy musztardę oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Sos wlewamy do pieczarek i chwilkę gotujemy.
  • Sos musztardowo pieczarkowy łączymy z mięsem.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Schab z pieczarkami w sosie musztardowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2hdg1x
d2hdg1x
d2hdg1x
d2hdg1x
Więcej tematów
d2hdg1x