Schab pod pierzynką z warzyw i mozzarelli
Przygotowany w ten sposób schab pod pierzynką jest bardzo miękki i delikatny. Mięso dosłownie rozpływa się w ustach. Najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaczanego puree i surówki z kapusty pekińskiej.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Schab myjemy, rozbijamy poszczególne plastry, oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy plastry schabu z obu stron na złoty kolor.
W rondelku rozgrzewamy masło klarowane i wsypujemy zmrożoną włoszczyznę. Warzywa podsmażamy chwilę aż zmiękną i dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Całość mieszamy i nakładamy, np. łyżką, na podsmażone plastry schabu. Na wierzch dodajemy pokrojoną w plastry mozzarellę.
Patelnię przykrywamy i zmniejszamy ogień na minimalny. Kiedy mozzarella się roztopi, danie będzie gotowe.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze