Trwa ładowanie...
ddb569o
ddb569o

Schab nadziewany owocami

Przepis

Taki schab podajemy z ziemniakami z wody lub puree oraz sosem pieczeniowym. Do tego ulubiona surówka. Wystudzony schab możemy też podawać jako wędlinę lub pokroić w cienkie plastry i zalać galaretą.

Oceń jako pierwszy:
ddb569o
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Schab nadziewany owocami
123
Schab nadziewany owocami
Składniki
  • 1 kg schabu
  • Sól, pieprz
  • Przyprawa Schab pieczony z żurawiną Kamis
  • Śliwki suszone
  • Morele suszone
  • Marchewki
  • Cebulki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 łyżki miodu
Przepis

W schabie zrób dziurkę wzdłuż całej długości. Nadziej na przemian śliwkami i morelami. Mięso natrzyj solą, pieprzem i przyprawą Schab pieczony z żurawiną. Zostaw na noc w lodówce. Mięso obsmaż ze wszystkich stron. Podlej bulionem, dołóż marchewki i cebule pokrojone w ćwiartki. Piecz pod przykryciem około godziny w 180 stopniach. Następnie zdejmij pokrywkę, posmaruj mięso miodem i piecz, aż mięso się zrumieni (10-15 minut).

Przepis dodał użytkownik emiliana886

Schab nadziewany owocami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
ddb569o

Podziel się opinią

Share
ddb569o
ddb569o

ddb569o
ddb569o
ddb569o