Schab nadziewany owocami
Taki schab podajemy z ziemniakami z wody lub puree oraz sosem pieczeniowym. Do tego ulubiona surówka. Wystudzony schab możemy też podawać jako wędlinę lub pokroić w cienkie plastry i zalać galaretą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
W schabie zrób dziurkę wzdłuż całej długości. Nadziej na przemian śliwkami i morelami. Mięso natrzyj solą, pieprzem i przyprawą Schab pieczony z żurawiną. Zostaw na noc w lodówce. Mięso obsmaż ze wszystkich stron. Podlej bulionem, dołóż marchewki i cebule pokrojone w ćwiartki. Piecz pod przykryciem około godziny w 180 stopniach. Następnie zdejmij pokrywkę, posmaruj mięso miodem i piecz, aż mięso się zrumieni (10-15 minut).
Przepis dodał użytkownik emiliana886
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze