Trwa ładowanie...
d43j1oa
d43j1oa

Sandacz z rukolą i białą rzodkwią

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Składniki
  • 2 filety z sandacza
  • sól, pieprz
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki maki pszennej
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka masła
  • 1 biała rzodkiew
  • 200 g listków rukoli EISBERG
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3-4 łyżki oleju słonecznikowego Bio BIOOIL
Przepis

1. Sandacza solimy, posypujemy pieprzem, skrapiamy łyżeczką soku z cytryny i odstawiamy na około 15 min.

2. Panierujemy w mące i smażymy na oleju z masłem.

3. Białą rzodkiew kroimy na cieniutkie paski i mieszamy z listkami rukoli i drobno posiekanego rozmarynu.

4. Przygotowujemy dressing zrobiony z sosu sojowego, soku z cytryny, oleju słonecznikowego Bio, pieprzu i soli.

5. Sałatkę z dressingiem układamy na talerzu i na każdym kładziemy gorącego sandacza.

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Sandacz z rukolą i białą rzodkwią
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d43j1oa
d43j1oa
d43j1oa
d43j1oa
d43j1oa