Sandacz z rukolą i białą rzodkwią
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- 2 filety z sandacza
- sól, pieprz
- 1 cytryna
- 2 łyżki maki pszennej
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka masła
- 1 biała rzodkiew
- 200 g listków rukoli EISBERG
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 3-4 łyżki oleju słonecznikowego Bio BIOOIL
1. Sandacza solimy, posypujemy pieprzem, skrapiamy łyżeczką soku z cytryny i odstawiamy na około 15 min.
2. Panierujemy w mące i smażymy na oleju z masłem.
3. Białą rzodkiew kroimy na cieniutkie paski i mieszamy z listkami rukoli i drobno posiekanego rozmarynu.
4. Przygotowujemy dressing zrobiony z sosu sojowego, soku z cytryny, oleju słonecznikowego Bio, pieprzu i soli.
5. Sałatkę z dressingiem układamy na talerzu i na każdym kładziemy gorącego sandacza.
Przepis poleca "Księgowa w kuchni"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze