Sałatka śledziowo-ziemniaczana
Ta sałatka będzie idealna na święta. Jest nie tylko smaczna, ale także szybka i łatwa w przygotowaniu. Z pewnością przypadnie do gustu waszym gościom.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Filety moczyć przez godzinę, pokroić w paski 1-2 cm. Ziemniaki pokroić w plastry.
- Fasolkę osączyć z zalewy. Połączyć składniki sałatki, doprawić do smaku.
- Cebulę zetrzeć na tarce dodać do majonezu.
- Powstałym sosem polać sałatkę. Pozostawić w lodówce na 0,5 godziny.
- Czas oczekiwania: 60 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl