Sałatka śledziowa z purpurowymi ziemniakami
Bardzo smaczna i łatwa do przygotowania sałatka. Jeśli nie macie purpurowych ziemniaków, możecie wykorzystać zwykłe.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 300 g purpurowych ziemniaków
- 3 marynowane filety śledziowe
- 1 cebula
- 150 g kiszonych ogórków
- 1 puszka białej fasolki konserwowej
- sok cytryny do smaku
- 2 łyżki majonezu
Ziemniaki umyć, gotować na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać dość drobno pokrojone pozostałe składniki i odsączoną fasolkę z puszki. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodać majonez, delikatnie wymieszać.
Przepis dodał użytkownik Lidia
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze