Sałatka kalafiorowa. Idealna na obiad do pracy
Kalafior najczęściej ląduje w zupie lub podajemy go z podsmażoną na maśle bułką tarta. Jednak to warzywo stwarza w kuchni wiele smakowitych możliwości. Możemy przygotować z niego kotlety lub sałatkę. W połączeniu z rodzynkami i kukurydzą smakuje bajecznie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- Ugotować ziemniaki i kalafiora.
- Ostudzone warzywa pokroić na małe kawałki. Dodać pokrojonego w plasterki pora, odsączoną kukurydzę i przepłukane rodzynki.
- Połączyć z majonezem i przyprawami. Przed podaniem posypać natką.
Przepis dodał użytkownik bodeta
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze