Sałatka kalafiorowa. Idealna na obiad do pracy
Kalafior najczęściej ląduje w zupie lub podajemy go z podsmażoną na maśle bułką tarta. Jednak to warzywo stwarza w kuchni wiele smakowitych możliwości. Możemy przygotować z niego kotlety lub sałatkę. W połączeniu z rodzynkami i kukurydzą smakuje bajecznie.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ugotować ziemniaki i kalafiora.
- Ostudzone warzywa pokroić na małe kawałki. Dodać pokrojonego w plasterki pora, odsączoną kukurydzę i przepłukane rodzynki.
- Połączyć z majonezem i przyprawami. Przed podaniem posypać natką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl