Sałatka jajeczno-pomidorowa. Posmakuje nawet najmłodszym
Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, by wyczarować pyszną sałatkę jajeczno-pomidorową. Sprawdzi się jako kolacja lub wyśmienity dodatek do grillowanych dań, a także na świątecznym stole. Przepis poleca Diana, autorka bloga "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 4 jajka
- 4 pomidory
- 1/2 pęczka dymki lub szczypiorku
Dodatkowo:
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pierz
Przepis
Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać oraz pokroić w grubszą kostkę. Natomiast umyte i osuszone pomidory pokroić tak samo, a szczypiorek drobno posiekać.
Przepis
Następnie wszystkie składniki umieścić w misce. Całość delikatnie wymieszać z majonezem uprzednio połączonym z jogurtem i na końcu doprawić do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl