Sałatka jajeczno-pomidorowa. Posmakuje nawet najmłodszym
Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, by wyczarować pyszną sałatkę jajeczno-pomidorową. Sprawdzi się jako kolacja lub wyśmienity dodatek do grillowanych dań, a także na świątecznym stole. Przepis poleca Diana, autorka bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
- 4 jajka
- 4 pomidory
- 1/2 pęczka dymki lub szczypiorku
Dodatkowo:
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pierz
Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać oraz pokroić w grubszą kostkę. Natomiast umyte i osuszone pomidory pokroić tak samo, a szczypiorek drobno posiekać.
Następnie wszystkie składniki umieścić w misce. Całość delikatnie wymieszać z majonezem uprzednio połączonym z jogurtem i na końcu doprawić do smaku.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze