Trwa ładowanie...
dwmlpp9
dwmlpp9

Sałatka jajeczno-pomidorowa. Posmakuje nawet najmłodszym

Przepis

Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników, by wyczarować pyszną sałatkę jajeczno-pomidorową. Sprawdzi się jako kolacja lub wyśmienity dodatek do grillowanych dań, a także na świątecznym stole. Przepis poleca Diana, autorka bloga "Di bloguje".

3.0
(32 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Sałatka jajeczno-pomidorowa
Di bloguje
Składniki
  • 4 jajka
  • 4 pomidory
  • 1/2 pęczka dymki lub szczypiorku

Dodatkowo:

  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pierz
Przepis

Jajka należy ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać oraz pokroić w grubszą kostkę. Natomiast umyte i osuszone pomidory pokroić tak samo, a szczypiorek drobno posiekać.

Następnie wszystkie składniki umieścić w misce. Całość delikatnie wymieszać z majonezem uprzednio połączonym z jogurtem i na końcu doprawić do smaku.

Sałatka jajeczno-pomidorowa. Posmakuje nawet najmłodszym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

146
24
Share
dwmlpp9
dwmlpp9
dwmlpp9
dwmlpp9
dwmlpp9