Trwa ładowanie...
d449jmj
d449jmj

Ryba w cieście piwnym

Przepis

Ryba w cieście piwnym to genialna przekąska. Jest dość kaloryczna, ale od czasu do czasu można zaszaleć. Ja podaję ją z zieloną sałata i dipem czosnkowym.

5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Ryba w cieście piwnym
123RF
Składniki
  • 50 dag filetów z ryby morskiej
  • sok cytrynowy
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól

Ciasto:

  • 20 dag mąki
  • jajko
  • pół szklanki piwa
  • łyżeczka oleju
  • sól
Przepis

Z mąki, żółtka, piwa i oleju sporządzić ciasto. Osolić, wymieszać z ubitą na sztywno pianą z białka; przyrządzone ciasto musi mieć gęstość śmietany. Filety osolić, posypać pieprzem, dość obficie skropić sokiem cytrynowym, pokrajać na mniejsze kawałki. Każdy kawałek zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć ok. 5 min. Usmażone ryby będą przypominały pączki. Podawać na gorąco z zieloną sałatą.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Ryba w cieście piwnym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d449jmj
d449jmj
d449jmj
d449jmj
Więcej tematów
d449jmj