Trwa ładowanie...
d3nu9s5
d3nu9s5

Ryba po japońsku

Przepis

Morszczuk to neutralna w smaku ryba, która doskonale nadaje się do grillowania, smażenia, pieczenia, gotowania oraz duszenia. Ma białe delikatne mięso. Ja przygotowałam morszczuka po japońsku. Polecam ten przepis na wigilię.

3.8
(19 głosów)
Oceń:
d3nu9s5
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Składniki
  • 1 kg filetów z morszczuka
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg słoik papryki konserwowej
  • 1 kg słoik ogórków konserwowych
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 mały słoiczek ketchupu (może być pikantny)
  • 1 szklanka oleju
  • 4 szklanki wody
  • 6 łyżek octu
  • 6 łyżek cukru
  • Jajka i mąka do panierki
  • Olej do smażenia
Przepis

Filety z morszczuka panierować w jajku i mące, następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do ostygnięcia.

Cebulę obrać i pokroić w paski można ją lekko poddusić. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w paski i przekładamy do miseczki.

Zalewa: do większego garnka wlewamy 4 szkl. wody, szklankę oleju, mały słoiczek przecieru pomidorowego i słoiczek ketchupu, 6 łyżek cukru, 6 łyżek octu - to wszystko gotujemy. W salaterce układamy rybę, cebulę, ogórek i paprykę zalewamy gorącą zalewą i tak na przemian.

Przepis dodał użytkownik elzbietar1963

Ryba po japońsku
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d3nu9s5
d3nu9s5
d3nu9s5

d3nu9s5
d3nu9s5
d3nu9s5