Ryba po japońsku

Morszczuk to neutralna w smaku ryba, która doskonale nadaje się do grillowania, smażenia, pieczenia, gotowania oraz duszenia. Ma białe delikatne mięso. Ja przygotowałam morszczuka po japońsku. Polecam ten przepis na wigilię.

Ryba po japońskuRyba po japońsku

Składniki

  • 1 kg filetów z morszczuka
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg słoik papryki konserwowej
  • 1 kg słoik ogórków konserwowych
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 mały słoiczek ketchupu (może być pikantny)
  • 1 szklanka oleju
  • 4 szklanki wody
  • 6 łyżek octu
  • 6 łyżek cukru
  • Jajka i mąka do panierki
  • Olej do smażenia

Przepis

Filety z morszczuka panierować w jajku i mące, następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do ostygnięcia.

Przepis

Cebulę obrać i pokroić w paski można ją lekko poddusić. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w paski i przekładamy do miseczki.

Przepis

Zalewa: do większego garnka wlewamy 4 szkl. wody, szklankę oleju, mały słoiczek przecieru pomidorowego i słoiczek ketchupu, 6 łyżek cukru, 6 łyżek octu - to wszystko gotujemy. W salaterce układamy rybę, cebulę, ogórek i paprykę zalewamy gorącą zalewą i tak na przemian.

Wybrane dla Ciebie
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Rzadko gości w naszej kuchnni. Chroni serce i poprawia pamięć, dlatego jest idealny dla seniorów
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Mięso delikatne jak żadne inne. Ma mało tłuszczu, za to pełno białka i żelaza
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Wypij rano przed śniadaniem. Pomoże obniżyć cukier
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Jest bardzo podobna do jarzynowej, ale tysiąc razy lepsza. Na Boże Narodzenie zachwycę wszystkich pomysłem
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Lepsza niż z kawiarni. Doskonale rozgrzewa, dodaje energii i poprawia koncentrację
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Wystarczy dolać pół szklanki do masy. Mielone wychodzą delikatne, pulchne, ale mają chrupką skórkę
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Dodaję łyżkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą chrupkie, ale nie piją tłuszczu
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Wiele osób zawija w ciasto i piecze, nie myśląc o konsekwencjach. Tak wpływa na organizm
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥