Ryba po japońsku
Morszczuk to neutralna w smaku ryba, która doskonale nadaje się do grillowania, smażenia, pieczenia, gotowania oraz duszenia. Ma białe delikatne mięso. Ja przygotowałam morszczuka po japońsku. Polecam ten przepis na wigilię.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Filety z morszczuka panierować w jajku i mące, następnie smażyć na rozgrzanym oleju. Pozostawić do ostygnięcia.
Cebulę obrać i pokroić w paski można ją lekko poddusić. Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w paski i przekładamy do miseczki.
Zalewa: do większego garnka wlewamy 4 szkl. wody, szklankę oleju, mały słoiczek przecieru pomidorowego i słoiczek ketchupu, 6 łyżek cukru, 6 łyżek octu - to wszystko gotujemy. W salaterce układamy rybę, cebulę, ogórek i paprykę zalewamy gorącą zalewą i tak na przemian.
Przepis dodał użytkownik elzbietar1963
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze