Trwa ładowanie...
d441h5l
14-11-2022 12:41

Rumiane kotleciki z łososia

Przepis

Przepyszne kotlety rybne, których głównym składnikiem jest łosoś. Są niezwykle delikatne i miękkie, dosłownie rozpływają się w ustach. Skuszą się na nie nawet ci, którzy nie przepadają za rybami. Kotleciki możemy podać z sosem koperkowym i ziemniakami z wody albo z frytkami i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d441h5l
1.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 500 g surowego łososia bez skóry
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 1 surowe jajko
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżka kopru
  • ½ łyżeczka czosnku granulowanego
  • 2 łyżki bułki tartej + do panierki
  • 1 łyżka miodu
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Rybę surową i wędzoną kroję bardzo drobno, przekładam do miski.
  • Jajka ugotowane obieram, drobno siekam, łączę z rybą.
  • Następnie wbijam jajko surowe, dodaję musztardę, miód, wsypuję koperek, bułkę tartą, sól, pieprz.
  • Dokładnie mieszam, wyrabiam podłużne kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
  • Kotlety gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Rumiane kotleciki z łososia
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d441h5l
d441h5l
d441h5l
d441h5l
Więcej tematów
d441h5l