Trwa ładowanie...
d179ib6
24-05-2022 10:35

Roladki nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny

Przepis

Mięsne roladki to świetny pomysł nie tylko na smaczny, ale i efektowny obiad. Roladki z mięsa mielonego nadziewane żółtym serem doskonale smakują z gotowanymi albo grillowanymi warzywami lub lekką sałatką z botwinki.

d179ib6
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowo–wołowego
  • 200 g kiełbasy podwędzanej
  • 150 g sera żółtego
  • 2 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oregano
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • dwie duże garści młodej botwiny
Przepis
  • Do mięsa mielonego dodać zmieloną na maszynce kiełbasę, pokrojony w paseczki ser, jajka i wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszać i uformować wałeczki.
  • Każdy obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor.
  • Podawać na sałatce z młodej botwinki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki nadziewane żółtym serem na sałatce z botwiny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
d179ib6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d179ib6
d179ib6
d179ib6
d179ib6
Więcej tematów
d179ib6