Trwa ładowanie...
d2mbe2r
05-08-2022 10:42

Roladki z kurczaka w boczku

Przepis

Roladki to znakomita alternatywa dla klasyczny kotletów schabowych czy drobiowych. Rodzina z pewnością doceni taką odmianę w codziennym menu. Rumiane roladki z kurczaka możemy podać z ziemniaczanym pure i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d2mbe2r
2.5
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 podwójny filet kurczak
  • 6 plastrów boczku parzonego
  • 10 dag sera żółtego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • mąka pszenna do panierki
  • 2 jajka
Przepis
  • Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
  • Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Podaję z sałatką oraz ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki z kurczaka w boczku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2mbe2r
d2mbe2r
d2mbe2r
d2mbe2r
Więcej tematów
d2mbe2r