Roladki z kurczaka w boczku
Roladki to znakomita alternatywa dla klasyczny kotletów schabowych czy drobiowych. Rodzina z pewnością doceni taką odmianę w codziennym menu. Rumiane roladki z kurczaka możemy podać z ziemniaczanym pure i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- 1 podwójny filet kurczak
- 6 plastrów boczku parzonego
- 10 dag sera żółtego
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- bułka tarta do panierki
- mąka pszenna do panierki
- 2 jajka
- Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Na każdym plastrze mięsa układam po słupku żółtego sera. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
- Roladki panieruję w mące pszennej w roztrzepanym widelcem jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Podaję z sałatką oraz ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze