Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad

Pyszne roladki z indyka z kabanosem, pomidorami i bazylią. Wspaniałe w smaku, bo kabanosy świetnie wzbogacają smak samego mięsa. To sprawdzony sposób na rodzinny obiad. Przepis prosto z bloga "Kulinarna maniusia".

Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiadRoladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad
Marzena Szkodzińska

Składniki

  • 8 sznycli z indyka
  • 120 g kabanosów
  • 8 pomidorów suszonych w oleju
  • sól, pieprz
  • kilka listków świeżej bazylii - 16 listków

Przepis

Sznycle lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kawałek układamy suszonego pomidora, kilka pokrojonych w mniejsze kawałki kabanosów oraz po 2 listki świeżej bazylii. Zawijamy roladki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, układamy roladki i smażymy na niewielkim ogniu, aż mięso zmięknie, a roladki się zarumienią. Możemy także upiec roladki w piekarniku razem z ziemniakami, będziemy mieli od razu gotowe całe danie. Takie roladki podajemy same z surówką lub z ryżem czy ziemniakami.
Zobacz także: Gołąbki z mięsem na parze

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja