Roladki z indyka z kabanosami. Prosty sposób na pyszny obiad
Pyszne roladki z indyka z kabanosem, pomidorami i bazylią. Wspaniałe w smaku, bo kabanosy świetnie wzbogacają smak samego mięsa. To sprawdzony sposób na rodzinny obiad. Przepis prosto z bloga "Kulinarna maniusia".
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 8 sznycli z indyka
- 120 g kabanosów
- 8 pomidorów suszonych w oleju
- sól, pieprz
- kilka listków świeżej bazylii - 16 listków
Przepis
Sznycle lekko rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdy kawałek układamy suszonego pomidora, kilka pokrojonych w mniejsze kawałki kabanosów oraz po 2 listki świeżej bazylii. Zawijamy roladki. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, układamy roladki i smażymy na niewielkim ogniu, aż mięso zmięknie, a roladki się zarumienią. Możemy także upiec roladki w piekarniku razem z ziemniakami, będziemy mieli od razu gotowe całe danie. Takie roladki podajemy same z surówką lub z ryżem czy ziemniakami.
Zobacz także: Gołąbki z mięsem na parze
