Trwa ładowanie...
d1qscos
oprac. Katarzyna Gileta

Roladki schabowe z pieczarkami. Tak pyszne, że trudno się oprzeć

Przepis

Przejadły wam się już tradycyjne schabowe w panierce? Może wypróbujecie pomysł na schab, którym podzieliła się z nami pani Beata? Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje wyśmienite roladki z boczkiem i pieczarkami.

d1qscos
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 500 g schabu
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 50 g boczku wędzonego
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, zwijamy w roladki.
  • Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Roladki schabowe z pieczarkami. Tak pyszne, że trudno się oprzeć
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d1qscos

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1qscos
d1qscos
d1qscos
d1qscos
Więcej tematów
d1qscos