Roladki schabowe z pieczarkami. Tak pyszne, że trudno się oprzeć
Przejadły wam się już tradycyjne schabowe w panierce? Może wypróbujecie pomysł na schab, którym podzieliła się z nami pani Beata? Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje wyśmienite roladki z boczkiem i pieczarkami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: |
- Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, zwijamy w roladki.
- Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze