Roladki schabowe z pieczarkami. Tak pyszne, że trudno się oprzeć
Przejadły wam się już tradycyjne schabowe w panierce? Może wypróbujecie pomysł na schab, którym podzieliła się z nami pani Beata? Autorka bloga "Kulinarna chwila" proponuje wyśmienite roladki z boczkiem i pieczarkami.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Cebulę obieramy, drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodajemy drobno pokrojony boczek oraz drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
- Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, zwijamy w roladki.
- Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl