Roladki schabowe z oliwkami. Jak je przygotować?
Znudziły ci się tradycyjne kotlety schabowe? Przygotuj pyszne roladki z oliwkami Roladki są proste w przygotowaniu i apatycznie się prezentują. Możesz je podać z ziemniakami z wody i ulubioną surówką. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
2. Cebulę obieramy drobno kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Do cebuli dodajemy marchew obraną i stratą na tarce o dużych oczkach.
4. Dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pokrojone w plasterki oliwki.
5. Farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.
6. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.
7. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze