Roladki schabowe w sosie serowym
Zastanawiasz się co dziś zrobić na obiad? Proponujemy roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- 1 kg schabu
- 8 łyżeczek musztardy
- 8 słupków sera żółtego
- 8 słupków ogórka kiszonego
- 8 pasków boczku parzonego
- 10 dag sera mozzarella
- 150 ml śmietany 30 proc.
- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
- sól
- Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po słupku sera oraz ogórka.
- Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
- Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
- Śmietanę gotuję z startym serem mozzarellą, gałką muszkatołową i solą do smaku.
- Sos wykładam na dno naczynia, układam na sosie upieczone roladki. Danie gotowe. Smacznego.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze