Trwa ładowanie...
dkmvvf0

Rolada biszkoptowa z nadzieniem śmietankowo-truskawkowym

Przepis

Delikatna i miękka rolada biszkoptowa z masą śmietankową i truskawkami. Pięknie prezentuje się na stole i świetnie smakuje.

dkmvvf0
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4-6

Okazja:
Pixabay.com
Źródło: Pixabay.com
Składniki

Ciasto:

  • 3 jajka
  • 2/3 szkl. cukru pudru
  • szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Nadzienie:

  • 250 g śmietanki kremówki
  • 3 łyżki dżemu truskawkowego
Przepis
  • Blaszkę wyłożyć pergaminem do pieczenia.
  • Jajka ubić z cukrem pudrem na kremowo. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek.
  • Ciasto wyłożyć na blaszkę i równomiernie rozsmarować. Włożyć do nagrzanego do 125 st. piekarnika i piec ok. 15 min.
  • Śmietankę ubić i dodać do niej dżem. Ciasto wyłożyć na ściereczkę posypaną cukrem, zdjąć pergamin, nałożyć krem i zwinąć je w rulon.
  • Roladę posypać cukrem pudrem i pokroić w 1 cm plastry.
  • Najlepsza po kilkugodzinnym pobycie w lodówce.

Przepis dodał użytkownik sabina907

Rolada biszkoptowa z nadzieniem śmietankowo-truskawkowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dkmvvf0

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dkmvvf0
dkmvvf0
dkmvvf0
dkmvvf0
Więcej tematów
dkmvvf0