Racuchy z jabłkami. Smak dzieciństwa w prostym przepisie
Bardzo szybkie i proste racuszki z jabłkami. Są miękkie, delikatne i pachnące. Doskonałe na śniadanie lub podwieczorek. Łapcie przepis!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mleko, mąkę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
- Kolejno dodajemy pokrojone jabłka i wszystko razem delikatnie mieszamy.
- Smażymy małe placuszki. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze