Pyszny wiosenny dorsz, któremu nikt się nie oprze
Szybkie w przygotowaniu danie, które zachwyci twoich bliskich. Tobie przygotowanie zajmie 10 minut!
Wiosną chcemy jeść lekko, ale ciągle smacznie. Taki właśnie jest przepis, na punkcie którego oszalała cała nasza redakcja. Delikatny dorsz w wyrazistym maślano-miętowym sosie. Najlepiej smakuje ze świeżą pełnoziarnistą bagietką i rukolą skropioną oliwą. Teraz jest na niego promocja w Lidlu i kosztuje 3,99 zł za 100g. Koniecznie wypróbujcie!
Składniki: (dla jednej osoby)
- 200g polędwicy z dorsza
- Łyżka stołowa masła
- 10 liści mięty
- Pełnoziarnista bagietka
- Rukola
- Oliwa
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
Polędwicę dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój w kawałki długości około 10 cm. Posyp solą, pieprzem. Rozgrzej patelnię, a następnie dodaj na nią masło. Kiedy się rozpuści, wrzuć posiekaną drobno miętę, żeby oddała swój świeży smak. Ułóż na patelni przygotowanego dorsza i podsmażaj na średnim ogniu, aż się zetnie. Podawaj z pełnoziarnistą bagietką oraz rukolą delikatnie skropioną oliwą. Smacznego!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl