Pyszne nadziewane roladki z papryką

Roladki to doskonała alternatywa dla klasycznych kotletów. Bardzo efektownie prezentują się na stole, więc można je podać nawet podczas uroczystego rodzinnego obiadu. Wypróbujcie koniecznie ten przepis. Dostaliśmy go od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Pyszne nadziewane roladki z paprykąPyszne nadziewane roladki z papryką
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 podwójny filet kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 50 g parmezanu (wiórki)
  • 2 łyżki majonezu
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przepis

  • Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Warzywa przekładam do naczynia, dodaję ser parmezan oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszam.
  • Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
  • Roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja