Pyszne nadziewane roladki z papryką
Roladki to doskonała alternatywa dla klasycznych kotletów. Bardzo efektownie prezentują się na stole, więc można je podać nawet podczas uroczystego rodzinnego obiadu. Wypróbujcie koniecznie ten przepis. Dostaliśmy go od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- 1 podwójny filet kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 pęczek szczypiorku
- 50 g parmezanu (wiórki)
- 2 łyżki majonezu
- bułka tarta do panierki
- 2 jajka
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, Mięso doprawiam pieprzem oraz solą.
- Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Paprykę myję, usuwam nasiona, kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam. Warzywa przekładam do naczynia, dodaję ser parmezan oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszam.
- Tak przygotowany farsz nakładam na każdy kawałek mięsa i zwijam w roladki.
- Roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze