Pyszna zapiekanka z chlebem tostowym. Tania i szybka kolacja
Bardzo szybka i smaczna zapiekanka, którą możecie przygotować na kolację. Bazą dania jest chleb tostowy, do tego warzywa i parówki. Przepis możecie dowolnie modyfikować, dodając ulubione składniki. Taka zapiekanka to też świetny pomysł na "sprzątanie lodówki". Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Osiem kromek chleba tostowego umieszczamy na dnie naczynia żaroodpornego.
- Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oregano, sól, pieprz, wlewamy śmietanę i ubijamy ręcznie masę jajeczną.
- Do masy dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa, pokrojone w plasterki kiełbaski oraz żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wylewamy połowę na chleb tostowy. Ponowienie układamy pozostały chleb i wylewamy pozostałą masę jajeczną z warzywami.
- Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze