Pulpety z dorsza. Przepyszny sposób na rybkę
Pulpeciki z dorsza robi się bardzo prosto i szybko. Świetnie smakują podane z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Dorsza zmiksować lub zmielić w maszynce. Dodać mąkę kukurydzianą, jajko, cebulę (drobno pokrojoną), bułkę (wcześniej namoczoną w wodzie), sos rybny, przyprawy. Formować pulpety. Smażyć na oleju.
- Pulpeciki podawać z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze