Trwa ładowanie...
d12bl59
11-02-2022 15:31

Pulpety z dorsza. Przepyszny sposób na rybkę

Przepis

Pulpeciki z dorsza robi się bardzo prosto i szybko. Świetnie smakują podane z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.

d12bl59
1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Fot: brent hofacker
Składniki
  • 500 g filetów z dorsza lub innej ryby
  • 3 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 0,5 łyżka czerwonej pasty curry
  • 1 nieduża cebula
  • 1 bułka
  • olej
Przepis
  • Dorsza zmiksować lub zmielić w maszynce. Dodać mąkę kukurydzianą, jajko, cebulę (drobno pokrojoną), bułkę (wcześniej namoczoną w wodzie), sos rybny, przyprawy. Formować pulpety. Smażyć na oleju.
  • Pulpeciki podawać z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pulpety z dorsza. Przepyszny sposób na rybkę
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d12bl59
d12bl59
d12bl59
d12bl59
Więcej tematów
d12bl59