Pstrąg pieczony w cieście francuskim z kurkami
Soczysty pstrąg i aromatyczne kurki otulone ciastem francuskim to fantastyczna propozycja na przystawkę lub kolację. Tak przygotowaną rybę możemy podać z sałatką solidnie skropioną oliwą z oliwek. Pycha!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- Filety z pstrąga osolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
- Kurki udusić na maśle, dodać śmietanę, dusić, aż płyn odparuje. Posolić i popieprzyć do smaku.
- Ciasto francuskie podzielić na 2 części, na każdy położyć po 2 płaty pstrąga, jeden na drugim, na to położyć kurki i posypać koperkiem.
- Zawinąć ciasto, skleić brzegi widelcem. Posmarować rozbitym jajkiem.
- Piec w temp 180 st. C przez około 20-25 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze