Przyprawy na zdrowie
Wystrczy pół łyżeczki
Szczypta, krztyna, kapka, odrobina, przysłowiowy naparstek - tak niewiele trzeba, by cieszyć się pełnią zdrowia i smaku. Wiąże się to z tym, że przyprawy i zioła są skoncentrowanym źródłem substancji o prozdrowotnym działaniu.
Szczypta, krztyna, kapka, odrobina, przysłowiowy naparstek - tak niewiele trzeba, by cieszyć się pełnią zdrowia i smaku. Wiąże się to z tym, że przyprawy i zioła są skoncentrowanym źródłem substancji o prozdrowotnym działaniu. W świetle najnowszych badań ich lecznicze właściwości idą w parze z walorami smakowymi. Pół łyżeczki mielonego cynamonu zawiera tyle antyoksydantów, co pół szklanki malin, a pół łyżeczki oregano ma tyle przeciwutleniaczy, co trzy filiżanki świeżego szpinaku! Włączając przyprawy do swojej diety, nie tylko podkręcisz smak potraw, ale także uzdrowisz swoje ciało. Sprawdź, jak działają na organizm.
Anna Załubska, dietetyk