Trwa ładowanie...
d31z1kp
Prosty sposób na przedłużenie świeżości chleba. Poleży dłużej

Prosty sposób na przedłużenie świeżości chleba. Poleży dłużej

Jagna Niedzielska, kucharka i doradca kulinarny, wyjaśnia, jak przechowywać pieczywo, żeby długo pozostało świeże oraz zdradza łatwe w wykonaniu przepisy na potrawy z czerstwego chleba oraz resztek, które zostają po gotowaniu.

W Polsce jakby jest zakorzeniony tRozwiń

Transkrypcja:

W Polsce jakby jest zakorzeniony ten Szacunek do chleba I do symboliki Proama Ale pomimo tego Jak wyrzucamy bardzo duże ilości Pałac Powiedz co można zrobić Z czerstwym piecze Czy da się jakoś Ja najpierw powiem co można zrobić z Jak przechowywać w ogóle pieczywo Odpowiednio Dobre pieczywo które na Oczywiście powinnaś Przechowywać W chlebaku albo W worku albo w ogóle w Fajnie jest podłożyć Kawały tja Bo tak jabłko wyciąga nadmiar wilgoci Albo daje tą wilgoci Powoduje że Ten chleb Dłużej można przechowywać Ale jabłka podkładamy pod Nie damy nie nie obok stawiamy koło chleba jabłko i T2 produkt Fajne Ze sobą żyją Ale Myślisz że jak Zaglądasz do książki i bez resztek zobaczysz że tam jest mnóstwo właśnie Przepisów na czerstwy chleb Cudowny produkt do Takiej reanimacji Począwszy od Bułki Guitar tej którą Można dodawać tak naprawdę do wielu potraw Co do na Potrawy o Cudownej nazwie Strata Niby strata a straty nie było ponieważ to jest zapiekanka z Chleba i właściwie jest Takich zrzuty Przeróżne rzeczy Pół wędliny E warzywa ryż Resztkowe zalane masą jajeczno mleczną Dorzucamy jak Pieczone i to może Długo długo leżeć No dobrze to może właśnie przytoczyć nam jak Jakieś tutaj przepis Ze swojej książki Jesteś mów po bardzo często po obiedzie może na wzrost Ryż Ewcia Są takie dwa przepis Ryż zasmażany z tak Jaką zasmażkę albo ryż O której jest już ugotowany i możemy jeszcze raz go ugotować w mleku Kokosowym I dodać do tego jakieś Sezonowe owoce albo najlepiej Zamrożony nawet Jednym z moich ulubionych przepisów bo tak mogę Wertować Książkę Jest lemoniada z wody po gotowanej kaszy pęczak Nie jest to tak naprawdę przepis Wbrew pozorom odtwórcze Nie ponieważ jest nasza mogła podnieść oczywiście tam do kamery tam zobaczyli jak to wygląda Tak jest Tak to wygląda Jest taka mętna woda po gotowaniu kaszy natomiast znana od wielu wielu lat Jest to przepis W którym No lemoniada która wpływa prewencyjnie Na nasze na nasz organizm na pracy nerek na trawienie Robi się to w ten sposób Woda ta po kaszy jęczmiennej Spóźnię się ją dodaje się Fokus Cytryny tak jak dostanę tamto Dawaj lemoniady Ewentualnie można ją dosłodzić jakim Miś miodem Więc sobie to jest ona jest dobra w smaku Rewelacyjna smaku kasza jęczmienna więc nie do końca mi siedzieć to Współgra z ze smakiem lemoniady Którą znamy Ja bardzo Mam wielką nadzieję że Łaskocze ludzi po tej wyobraźni z tymi przepisami i Oni przynajmniej raz spróbuję wykonać coś Coś takiego Bo jestem przekonana Że po zrobieniu takiego przepisu będą częściej sięgać Bo na przykład lemoniadę z wody Kasze Zwłaszcza że to jest naturalne Lek Apropo różnych czerstwych rzeczy Mamy chałkę Albo brioszka albo po prostu pół słodką bułkę taka czerstwa takie coś sobie produkt Świetnie nadaje się do Szejka Czyli bierzemy Nasze ulubione mleko na przykład roślinne owoce które mogą być te Też mrożone I zagęszczamy go właśnie tak Taką na przykład House
d31z1kp
d31z1kp
Więcej tematów