Prosty sposób na przedłużenie świeżości chleba. Poleży dłużej
Jagna Niedzielska, kucharka i doradca kulinarny, wyjaśnia, jak przechowywać pieczywo, żeby długo pozostało świeże oraz zdradza łatwe w wykonaniu przepisy na potrawy z czerstwego chleba oraz resztek, które zostają po gotowaniu.
W Polsce jakby jest zakorzeniony t… Rozwiń
Transkrypcja:
W Polsce jakby jest zakorzeniony ten
Szacunek do chleba
I do symboliki
Proama
Ale pomimo tego
Jak wyrzucamy bardzo duże ilości
Pałac
Powiedz co można zrobić
Z czerstwym piecze
Czy da się jakoś
Ja najpierw powiem co można zrobić z
Jak przechowywać w ogóle pieczywo
Odpowiednio
Dobre pieczywo które na
Oczywiście powinnaś
Przechowywać
W chlebaku albo
W worku albo w ogóle w
Fajnie jest podłożyć
Kawały tja
Bo tak jabłko wyciąga nadmiar wilgoci
Albo daje tą wilgoci
Powoduje że
Ten chleb
Dłużej można przechowywać Ale jabłka podkładamy pod
Nie damy nie nie obok stawiamy koło chleba jabłko i
T2 produkt
Fajne
Ze sobą żyją
Ale
Myślisz że jak Zaglądasz do książki i bez resztek zobaczysz że tam jest mnóstwo właśnie
Przepisów na czerstwy chleb
Cudowny produkt do
Takiej reanimacji
Począwszy od
Bułki
Guitar tej którą
Można dodawać tak naprawdę do wielu potraw
Co do na
Potrawy o
Cudownej nazwie
Strata
Niby strata a straty nie było ponieważ to jest zapiekanka z
Chleba i właściwie jest
Takich zrzuty
Przeróżne rzeczy
Pół wędliny
E warzywa ryż
Resztkowe zalane masą jajeczno mleczną
Dorzucamy jak
Pieczone i to może
Długo długo leżeć
No dobrze to może właśnie przytoczyć nam jak
Jakieś tutaj przepis
Ze swojej książki
Jesteś mów po bardzo często po obiedzie może na wzrost
Ryż
Ewcia
Są takie dwa przepis
Ryż zasmażany z tak
Jaką zasmażkę albo ryż
O której jest już ugotowany i możemy jeszcze raz go ugotować w mleku
Kokosowym
I dodać do tego jakieś
Sezonowe owoce albo najlepiej
Zamrożony nawet
Jednym z moich ulubionych przepisów bo tak mogę
Wertować
Książkę
Jest lemoniada z wody po gotowanej kaszy pęczak
Nie jest to tak naprawdę przepis
Wbrew pozorom odtwórcze
Nie ponieważ jest nasza mogła podnieść oczywiście tam do kamery tam zobaczyli jak to wygląda
Tak jest Tak to wygląda
Jest taka mętna woda po gotowaniu kaszy natomiast znana od wielu wielu lat
Jest to przepis
W którym
No lemoniada która wpływa prewencyjnie
Na nasze na nasz organizm na pracy nerek na trawienie
Robi się to w ten sposób
Woda ta po kaszy jęczmiennej
Spóźnię się ją dodaje się
Fokus Cytryny tak jak dostanę tamto
Dawaj lemoniady
Ewentualnie można ją dosłodzić jakim
Miś miodem
Więc sobie to jest ona jest dobra w smaku
Rewelacyjna smaku kasza jęczmienna więc nie do końca mi siedzieć to
Współgra z ze smakiem lemoniady
Którą znamy Ja bardzo Mam wielką nadzieję że
Łaskocze ludzi po tej wyobraźni z tymi przepisami i Oni przynajmniej raz spróbuję wykonać coś
Coś takiego Bo jestem przekonana
Że po zrobieniu takiego przepisu będą częściej sięgać
Bo na przykład lemoniadę z wody
Kasze
Zwłaszcza że to jest naturalne
Lek
Apropo różnych czerstwych rzeczy
Mamy chałkę
Albo brioszka albo po prostu pół słodką bułkę taka czerstwa takie coś sobie produkt
Świetnie nadaje się do Szejka
Czyli bierzemy
Nasze ulubione mleko na przykład roślinne owoce które mogą być te
Też mrożone
I zagęszczamy go właśnie tak
Taką na przykład House