Trwa ładowanie...

Proste i szybkie gotowanie. Przygotujesz obiad w jednym garnku elektrycznym

Ugotowanie obiadu dla całej rodziny to nie taka prosta sprawa. Trzeba pamiętać o odpowiednich proporcjach, temperaturze i nieustannie mieszać potrawy tak, by się nie przypaliły. Po co jednak marnować czas w kuchni. Można jeść smacznie i szybko, a przy tym zdrowo.

Gotuj i piecz dania jednogarnkowe bez problemuGotuj i piecz dania jednogarnkowe bez problemuŹródło: Adobe Stock
d1aomyl
d1aomyl

Rozwiązaniem są proste i szybkie dania jednogarnkowe. Nie wymagają od ciebie dużego skupienia, wystarczy pamiętać o kolejności wrzucania składników i pilnowaniu czasu.

Urządzenia takie jak garnki elektryczne pozwolą szybko je przygotować. Sprzęt wyposażony w timer oraz programator umożliwiający przygotowywanie potraw w określonej temperaturze. Wystarczy włożyć składniki do misy, wybrać odpowiedni program, a sprzęt zajmie się resztą – wszystko odbędzie się bez zbędnej pracy. Warto co jakiś czas modyfikować postępy pieczenia, a w razie potrzeby przemieszać składniki, szczególnie jeśli planujesz wykorzystać garnek do smażenia mięs.

Wystarczy włożyć odpowiednie składniki do misy, włączyć odpowiedni program i docisnąć pokrywę, a urządzenie samo zajmie się resztą. Po określonym czasie wyciągasz gotową potrawę – bez zbędnego brudzenia blatów czy pryskającego wszędzie tłuszczu. Urządzenie z pewnością zajmie stałe miejsce na kuchennym blacie.

d1aomyl

Masz problem z przygotowywaniem dań jednogarnkowych i nie wiesz od czego zacząć? Do wielu modeli dołączana jest również książka, w której znajdziesz szybkie i proste przepisy na dania jednogarnkowe. Warto się nią zainspirować w codziennym gotowaniu.

Przenośny piekarnik w dobrej cenie

Alternatywą, która będzie stanowić doskonałe uzupełnienie garnka elektrycznego jest kombiwar czyli urządzenie zasilane lampą halogenową z termoobiegiem. Sprzęt z łatwością zastąpi piekarnik, a dzięki kompaktowemu rozmiarowi nagrzewa się o wiele szybciej. Rozmiarami przypomina nieco kuchenkę mikrofalową, a pojemność misy wynosi około 12 litrów. Wbudowany termoobieg równomiernie rozprowadza ciepło po całej misie sprawiając, że jedzenie jest odpowiednio przypieczone. W dodatku cały czas możesz śledzić proces pieczenia bez uchylania pokrywy i utraty cennego ciepła.

d1aomyl

Kombiwar sprawdzi się nie tylko podczas przygotowywania dań pieczonych. Dzięki dodatkowym akcesoriom sprawdzi się również jako prodiż lub grill, a nawet pozwoli gotować na parze.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d1aomyl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1aomyl
Więcej tematów