Pomidorowa z kapustą i cukinią
Przepyszna zupa pomidorowa z dużą ilością warzyw to idealna propozycja na świąteczne przejedzenie. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Katarzyna Kwella
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, ziemniaka, cebulę, cukinię oraz posiekaną kapustę. Smażymy ok. 7 min. Wlewamy bulion, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 15 min. Po tym czasie wsypujemy makaron i gotujemy 12-15 min - tyle, aby makaron był miękki. Zupę doprawiamy do smaku. Jeśli potrzeba, dodajemy trochę wody. Gotową zupę rozlewamy na talerze i posypujemy tartym serem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl