Pomidorowa z kapustą i cukinią
Przepyszna zupa pomidorowa z dużą ilością warzyw to idealna propozycja na świąteczne przejedzenie. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3 |
Rodzaj diety: |
W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, ziemniaka, cebulę, cukinię oraz posiekaną kapustę. Smażymy ok. 7 min. Wlewamy bulion, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 15 min. Po tym czasie wsypujemy makaron i gotujemy 12-15 min - tyle, aby makaron był miękki. Zupę doprawiamy do smaku. Jeśli potrzeba, dodajemy trochę wody. Gotową zupę rozlewamy na talerze i posypujemy tartym serem.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze