Trwa ładowanie...
d1wyplw
d1wyplw

Pomidorowa z kapustą i cukinią

Przepis

Przepyszna zupa pomidorowa z dużą ilością warzyw to idealna propozycja na świąteczne przejedzenie. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

3.4
(5 głosów)
Oceń:
d1wyplw
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Pomidorowa z kapustą i cukinią
Kwelka gotuje
Składniki
  • 1 ziemniak,
  • 1 cebula,
  • 1 duża cukinia,
  • 2 marchewki,
  • 1/4 główki białej kapusty,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 4 szklanki wody lub bulionu,
  • 90 g makaronu, np muszelki,
  • sól, pieprz,
  • tarty ser lub inny ulubiony (ja użyłam grana padano, można użyć parmezanu).
Przepis

W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, ziemniaka, cebulę, cukinię oraz posiekaną kapustę. Smażymy ok. 7 min. Wlewamy bulion, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 15 min. Po tym czasie wsypujemy makaron i gotujemy 12-15 min - tyle, aby makaron był miękki. Zupę doprawiamy do smaku. Jeśli potrzeba, dodajemy trochę wody. Gotową zupę rozlewamy na talerze i posypujemy tartym serem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Pomidorowa z kapustą i cukinią
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1wyplw

Podziel się opinią

3
Share
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw